Despre noi

Visătorul Mini Transylvania Park este echipa Legendarium din Odorheiu Secuiesc. Scopul parcului este de a prezenta diversitatea arhitecturală a Transilvaniei multiculturale pe machete, afișând în zilele lor cele mai importante clădiri ale tuturor națiunilor din regiune. Multe dintre clădirile expuse fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO.
Modelele au fost realizate de Domokos Vajda și Auróra Németh Hajnal, sub îndrumarea grafică profesională istorică a lui János Gyöngyössy.


Expoziția Parcul Mini Transilvania este unică în România, realizarea acesteia fiind inspirată din ideea parcurilor Mini Europa (Bruxelles, Belgia) și Minimundus (Klagenfurt, Austria). Obiectivul proiectului reprezintă prezentarea diversității arhitecturale din Ardeal.

Realizarea Parcului Mini-Transilvania constituie o soluție inovatoare de promovare a patrimoniului cultural material național. Vizitatorii expoziției Parcul Mini Transilvania vor avea posibilitatea de a vizualiza în miniatură unul dintre importantele monumente istorice și simbol al identității naționale, de a-și îmbogăți cunoștințele în domeniul patrimoniului cultural material al Transilvaniei și de a conștientiza asupra importanței acestuia și de a se preocupa de adoptarea măsurilor de protejare a acestor valoroase elemente patrimoniale.

Newsletter